BEL VE SIRT AĞRILARINDA TEDAVİYE GİDİLEN ADIMLAR - Doğru Din Turky -->
Doğru Din Turky Doğru Din Turky
test banner

Latest news

جاري التحميل ...

BEL VE SIRT AĞRILARINDA TEDAVİYE GİDİLEN ADIMLAR

Ortopedist cerrah ve ''Tanrım, Sırtım Ağrıyor'' adlı kitabın yazarı Dr. Leon Root a göre, sırt ağrılarınız için kendilerinize yapabileceğiniz en büyük kötülük, egzersiz yapmayı bırakmaktır. Gerçekten de, egzersiz uzmanlarının iddaalarına göre, sırt problemlerinin %80-90 ının nedeniz zayıf adelelerdir. Doktorlar da yavaş yavaş bu görüşü benimsediklerinden olsa gerek, şimdilerde hastalarına istirahat yerine egzersiz öneriyorlar. 

Bu yaklaşımın ne kadar etkili olduğuna dair hiç çekinmeden tanıklık yapabilirim. Her sabahh duşumu almadan önce, keza sırt ağrılarımı azdıracağından emin olduğum çim biçmek, uzun kuyruklarda yada kokteyl partilerinde uzun süre ayakta durmak ve ağır nesneler taşımak gibi faaliyetlerinden önce veya sonra, düzenli şekilde  egzersiz yapıyorum. Bulunduğum her fırsatta egzersiz bisikletime biniyorum ve günde en az 2-3 km yürüyorum. 

Amerika'da YMCA adlı kuruluş, ülke genelinde büyük rağbet gören bir egzersiz programını uygulamaya koydu. Dayanıklılık idmanları ile esneme ve gevşeme egzersizleri içeren programların %80i daha iyiye gittiklerini, %31 ide ağrılarından eser kalmadığını söylemektedir. Şunu sakın unutmayın; sırt ağrılarının yaklaşık 3/1 i , artık ilaca dahi gerek kalmadan tedavi edilebiliyor.

Comments



If you like the content of our blog, we hope to stay in constant communication, just enter your email to subscribe to the blog's express mail to receive new blog updates, and you can send a message by clicking on the button next ...

إتصل بنا

About the site

author Doğru Din Turky  En büyük İslami çevrimiçi kütüphanedir. Islamway daha fazla sesli ders içerir, toplam okuyucu sayısı tüm makaleler için daha fazlasına ulaşan Islamway makaleleri içerir. Müminin hayatı İslami bir şekilde yaşamasına ve bununla başarıya ulaşmasına yardım edebilecek ilk ve en önemli şey Allah'a inanmaktır.

Learn more ←

Blog visitors

Blog stats

All Copyrights Reserved

Doğru Din Turky

2019