BİLİMSEL ÇALIŞMALARA GÖRE EN İYİ KİLO VERME YÖNTEMİ - Doğru Din Turky -->
Doğru Din Turky Doğru Din Turky
test banner

Latest news

جاري التحميل ...

BİLİMSEL ÇALIŞMALARA GÖRE EN İYİ KİLO VERME YÖNTEMİ

   Pek çok kişi , kilo verme programları üzerine kendi teorilerinin çığırtkanlığını yaptıkları kitaplar yazarak milyonlarca dolar para kazandılar. Kısa ve daha da önemlisi uzun vadede gerçekten etkili olup olmadıklarını anlamak için bilimsel açıdan incelenen programların sayısı çok azdır.

   ABD 'deki en popüler kilo verme programları muhtemelen düşük karbonhidrat diyetlerdir .Düşük karbonhidrat diyetleri , yağ bakımından nispeten zengin diyetlerdir.  İlk olarak Dr. Robert Atkins tarafından öne sürülen düşük karbonhidrat diyeti , yalnızca yağ bakımından zengin değil aynı zamanda kötü yağlar bakımından zengin bir diyet olup çıkmıştır.

 Atkins diyetinin daha yeni türlerinde , hala karbonhidrat tüketiminin az olması öneriliyor ancak tüketilecek onların da iyi karbonhidratlardan oluşması gerektiği ekleniyor. Bu diyetlerde ayrıca , önerilen fazlaca yağ içeren diyetlerdeki yağın çoğunun da iyi yalar olması gerektiği söyleniyor. Aynı durum , diğer popüler bir diyet olan South Beach diyeti için de geçerlidir.

 Peki , kilo vermek için düşük karbonhidratlı ve yüksek yağlı diyetlerin , düşük yağlı ve yüksek karbonhidratlı diyetlerden daha etkili olduğuna dair ne gibi bir kanıt vardır ? Yakın zamana kadar bu yönde hiçbir kanıt yoktu . Ancak , 2003 ve 2004 yıllarında yayımlanmış olan birkaç çalışma , 6-12 aylık bir süre için , düşük karbonhidratlı ve yüksek yağlı diyetlerin muhtemelen daha etkili olduğunu ortaya koymuştur.Fakat aynı sonuçların , bir seneden daha fazla bir sürede , düşük yağlı ve yüksek karbonhidratlı diyetler için aynı yönde olduğu görülmüştür. Bunun başlıca sebebi , her iki tip diyeti uygulayan kişilerin tekrar kilo alma eğiliminde olmalarıdır . Bu çalışmalar sonucunda elde edilen en şaşırtıcı bulgularından biri de , düşük karbonhidratlı ve yüksek yağlı diyetlerin , pek çoklarının düşündüğü gibi , kötü kolesterol gibi zararlı yağların kandaki düzeylerini artırmadığı olmuştur.

 Son bulgulara göre , bilinenler şunlardır :

1- Kilo vermenin yegane yolunun , yediğiniz yiyeceklerin içinde bulunandan fazla kalori yakmak olduğu hala doğrudur. Kısa vadeli de olsa bir kilo verme programının başarılı olması için , kalori alımınızı düşürmeli ve daha fazla egzersiz yapmalısınız.

2- Kısa vadede , düşük karbonhidratlı ve yüksek yağlı diyetlerin , düşük yağlı ve yüksek karbonhidratlı diyetlerden daha fazla işe yaradığı doğru olabilir. Ancak , hiçbir diyetin , bir seneden fazla bir süre boyunca diyeti uygulayan kişilerin çoğunda başarılı olduğu ortaya çıkmamıştır.

3- Düşük karbonhidratlı ve düşük yağlı bir diyet uygulamayı deneyecekseniz , alacağınız az miktardaki karbonhidratın iyi karbonhidrat ve alacağınız yağın iyi yağ olduğundan emin olun.

Comments



If you like the content of our blog, we hope to stay in constant communication, just enter your email to subscribe to the blog's express mail to receive new blog updates, and you can send a message by clicking on the button next ...

إتصل بنا

About the site

author Doğru Din Turky  En büyük İslami çevrimiçi kütüphanedir. Islamway daha fazla sesli ders içerir, toplam okuyucu sayısı tüm makaleler için daha fazlasına ulaşan Islamway makaleleri içerir. Müminin hayatı İslami bir şekilde yaşamasına ve bununla başarıya ulaşmasına yardım edebilecek ilk ve en önemli şey Allah'a inanmaktır.

Learn more ←

Blog visitors

Blog stats

All Copyrights Reserved

Doğru Din Turky

2019