DUANIN ADABI - Doğru Din Turky -->
Doğru Din Turky Doğru Din Turky
test banner

Latest news

جاري التحميل ...

DUANIN ADABI

  1. Dua eden kimsenin kazancı helalinden olmalı. Üzerinde başkalarının hakkı bulunmamalı. Varsa helalleşmeli. 
  2. Dua etmeden önce tevbe istiğfar etmeli, manen temizlenmeli. Duanın kabul edilmesi için acele edilmemelidir. Talep edilen şeyin gecikmesini veya aynısının verilmemesini Cenab-ı Hakkın hizmetine verip, ''Duam kabul edilmedi'' dneilmemelidir.
  3. Dua etmeden  abdestli bulunmalı mümkünse gusledilmeli.
  4. Dua ederken kıbleye yönelmeli.
  5. Duaya Besmele, Allaha Hamd ederek ve başında ve sonunda Peygamberimize (a.s.m.) salavat getirmeli. Çünkü salavat, kabul edilmesinde şüphe olmayan bir duadır. iki kabul duanın arasında ihlasla yapılan bir duanın makbuliyet ihtimalide artar. Bir hadiste şöyle buyurulmuştur
  6. .''Sizden biriniz dua etmek istediği zaman önce Allah'a hamd ve sena ile başlayıp sonra Peygambere salavat getirsin. Sonra da istediği duayı yapsın.
  7. Dua ederken elleri yukarı kaldırmalı, Avuçların içine duanın bir çeşit kıblesi olan Arş-ı Ala cihetine açmalı.


Comments



If you like the content of our blog, we hope to stay in constant communication, just enter your email to subscribe to the blog's express mail to receive new blog updates, and you can send a message by clicking on the button next ...

إتصل بنا

About the site

author Doğru Din Turky  En büyük İslami çevrimiçi kütüphanedir. Islamway daha fazla sesli ders içerir, toplam okuyucu sayısı tüm makaleler için daha fazlasına ulaşan Islamway makaleleri içerir. Müminin hayatı İslami bir şekilde yaşamasına ve bununla başarıya ulaşmasına yardım edebilecek ilk ve en önemli şey Allah'a inanmaktır.

Learn more ←

Blog visitors

Blog stats

All Copyrights Reserved

Doğru Din Turky

2019