KANSERÖZ OLMAYAN VE KANSERÖZ URLAR - Doğru Din Turky -->
Doğru Din Turky Doğru Din Turky
test banner

Latest news

جاري التحميل ...

KANSERÖZ OLMAYAN VE KANSERÖZ URLAR

                                            Kanseröz Olmayan ( Kanserleşmemiş ) Urlar 

 Kanseröz olmayan ( kanserleşmemiş ) uların , kanseröz ( kanserleşmiş ) urlara dönme ihtimali yoktur. Ancak , bazı kanseröz olmayan ( kanserleşmemiş ) urlar sorunlara neden olurlar ve doktorunuz tarafından alınmaları gerekir.

Siğiller : Siğiller , açık esmerden kahverengiye kadar farklı renklerde olabilir.Basit siğiller ,genellikle ellerde bulunur .Plantar siğiller ise ayaklarda görülür.

Seboreik keratozlar : Seboreik keratozlar , vücüdün herhangi bir yerinde kabuk bağlamış, çıkık deri yamaları olarak görülebilir. Bu yamalar kaşıntı yapabilir ya da yağlı gibi görülebilir, fakat zararsızdır .

Molluskum kontagiosum : Bu viral enfeksiyon , ciltte küçük , solgun yumru grupları olarak kendini gösterir.Avuç içleri ve ayak tabanları dışında vücudun herhangi bir yerinde görülebilir.Bu yumrular sıkıldığında peynire benzeyen bir madde çıkabilir.

Et benleri : Et benleri küçük , zararsız urlardır. Genellikle kilolu ( şişman ) kişilerde ve hamilelikte boyunda , koltuk altlarında ya da kasıkta görülür.

Sebasöz Kist : Deri içindeki yağ üreten bir bezin tıkanması , peynire benzer bir maddenin birikmesine neden olur ve sebasöz kistler ortaya çıkar.

Lipom ( Yağ Dokusu Tümörü ) : Lipom , derinin hemen altında oluşan ağrısız bir yağ yumağıdır. Esnek ve hareketlidir ve genellikle boyun , beden ve ön kollarda görülür.


                                                      Kanseröz Urlar ( Kanserleşmiş)


Birçok kanseröz ( kanserleşmiş ) cilt uru , ilk safhalarında teşhis ve tedavi edilirse iyileşebilir. Kanseröz benler en ciddi cilt kanseri türüdür, yaşamı tehdit edebilir.Bu nedenle , cildinizle herhangi bir değişiklik olup olmadığını düzenli olarak kontrol etmeniz hayati önem taşır.


Kanseröz ( Kanserleşmiş ) Benlerin ABCD'si : Aşağıdaki özellikler , potensiyel olarak kanseröz ( kanserleşme olasılığı olan ) bir beni betimlemektedir. Bir benle ilgili herhangi bir kuşkunuz varsa , hemen doktorunuzu görünüz.

Asimetri için A Benin bir  yarısı diğer yarısına benzemez .
Sınır için B Benin sınırları düzensiz , tırtıklı yada siliktir.
Renk için C Pigmentasyon ( Renk ) farklılık gösterirve siyah , mavi ya da gri renklerde görülür.
Çap için D Ben , bir kurşun kalem silgisinden daha büyüktür .

Melanom in suti : Bu , en erken safhasındaki kanseröz bir bendir . Bu benin ABCD kriterlerinden çoğuna uyduğuna dikkat ediniz : Asimetriktir düzensiz bir sınırı vardır ve çapı bir kurşunkalem silgisinden daha büyüktür.

Yüzeysel Yayılan Melanom : En yaygın melanom olan bu tür , dışa doğru büyür ve cilde yayılır . Bu benin , ABCD kriterlerinden çoğuna uyduğuna dikkat edinir : Asimetriktir düzensiz bir sınırı vardır ve çapı , bir kurşunkalem silgisinden daha büyüktür.

Lentigo Malinga Melanom : Bu melanom genellikle yaşlı insanların yüzlerinde görülür .

Kaposi Sarkomu : Kaposi sarkomu , sertleşen ve katılaşan yumuşak ,süngersi bir nodül olarak başlar ve büyüyebilir. Nodüller mor , kahverengi ve kırmızı olabilir.


Comments



If you like the content of our blog, we hope to stay in constant communication, just enter your email to subscribe to the blog's express mail to receive new blog updates, and you can send a message by clicking on the button next ...

إتصل بنا

About the site

author Doğru Din Turky  En büyük İslami çevrimiçi kütüphanedir. Islamway daha fazla sesli ders içerir, toplam okuyucu sayısı tüm makaleler için daha fazlasına ulaşan Islamway makaleleri içerir. Müminin hayatı İslami bir şekilde yaşamasına ve bununla başarıya ulaşmasına yardım edebilecek ilk ve en önemli şey Allah'a inanmaktır.

Learn more ←

Blog visitors

Blog stats

All Copyrights Reserved

Doğru Din Turky

2019