MİDE KANSERİNİ ÖNLEYELİM - Doğru Din Turky -->
Doğru Din Turky Doğru Din Turky
test banner

Latest news

جاري التحميل ...

MİDE KANSERİNİ ÖNLEYELİM

 Mide çeperinde oluşan kanser , genellikle 50 yaşın altındaki erkek bireylerde daha yaygın görülür . Mide kanserinin nedenleri tam olarak bilinmese de peptic ülsere sebep olan helicobacter pylori adı verilen bakterilerinin etkisi bu hastalıklara ön plandadır .

 Tuzlu , fümelenmiş ve turşu haline getirilmiş bir besleme düzeninin de bu hastalığı tetiklediği düşünülmektedir. Uzun süre boyunca gastrit hastalığı olanlarda ve aile bireylerinden birinde mide kanseri bulunması , bu hastalıkla karşılaşması riskini artırıyor.

 Mide kanserine yakalananlara karşı genel görüş zayıf olsa da bu hastalığa yakalandıktan sadece 5 yıl sonra hayatta kalanların oranı %7 dir.


Teşhis edilinceye kadar mide kanserinin genellikle tedavisi yoktur . Lütfen aşağıdaki korunma önerilerini takip ediniz :

1- Taze besinler tüketin , fazla pişmiş , mayalanmış , turşu haline getirilmiş ve tütsülenmiş besinler tüketmekten kaçının.

2- Sosis ve domuz pastırması gibi koruyucu nitratla tütsülenmiş besinleri tüketmekten kaçının .

3- Sigara , pipo , puro içmeyin . Tütün çiğnemeyin .

4- Alkol almanızı sınırlayın .

5- Günde en az 5 porsiyon meyve ve sebze tüketin.

6- Midenizde helicobacter'den kaynaklanan bir hastalığınız varsa , doktorunuzun bakteriyi yok etmek için önerdiği antibiyotikleri kullanınız . Bazı uzmanlar tarafından tavsiye edilen , belirtilere bakmaksızın , h pylori testinin her birey tarafından uygulanmasıdır ve sonuç pozitif çıkarsa tedavi olmak , mide kanserini önleyici bir etkendir.

Comments



If you like the content of our blog, we hope to stay in constant communication, just enter your email to subscribe to the blog's express mail to receive new blog updates, and you can send a message by clicking on the button next ...

إتصل بنا

About the site

author Doğru Din Turky  En büyük İslami çevrimiçi kütüphanedir. Islamway daha fazla sesli ders içerir, toplam okuyucu sayısı tüm makaleler için daha fazlasına ulaşan Islamway makaleleri içerir. Müminin hayatı İslami bir şekilde yaşamasına ve bununla başarıya ulaşmasına yardım edebilecek ilk ve en önemli şey Allah'a inanmaktır.

Learn more ←

Blog visitors

Blog stats

All Copyrights Reserved

Doğru Din Turky

2019