Sindirim ve özellikle de safra şikayetlerine karşı enginar yapraklarından yapacağımız kürün ne denli etkili olduğunu hayretle gözlemleyebilirsiniz. Enginarın sadece içi değil yaprakları da insan sağlığı için çok faydalıdır.Pazardan aldığınız enginarın yapraklarını atmayınız .Bu yaprakları gölgede kurutarak ileri zamanlarda aynı amaçla kullanabilirsiniz. Bu yapraklar sağlığınız için çok faydalıdır.
Enginar yapraklarından zaman zaman yapacağımız bir kaç günlük kür , hem sindirim sisteminizi düzene sokacak hem safra kanallarınızı ve safra kesenizi enfeksiyonlara karşı koruyacak hemde safra kesesi taşı oluşumundan önemli derecede önleyici rol oynayabilecektir.
Küre gelecek olursak enginarın en dış yapraklarını bu amaçla kullanmayınız. En dış yapraklarının altında kalan tüm yaprakları bu amaçla kullanabilirsiniz.1 adet enginarın içerdiği yapraklar bir defalık kullanımı için yeterlidir ve bunu , yapacağınız kürün bir gün kullanımı için ölçü alabilirsiniz. Bu konuda sayısal bir değer vermek gerekirse , kür için bir defalık hazırlanan yaprakların toplam ağırlığı 10 gramı geçmemelidir. Ortalama olarak 6-7 gram kullanılması 1 defalık tüketim için normal ölçülüdür.
1 adet orta boy enginarın tüm yaprakları 2 su bardağı dolusu kadar kaynamakta olan klorsuz suyun içine atılır ve kısık ateşte ağzı kapalı olarak 5 dakika haşlanır. Soğuduktan sonra süzülüp suyu içilebilir. Bu kür 1 ay müddetle haftada 2 veya 3 gün uygulanır ve daha sonra duruma göre zaman zaman haftada 1 defa tekrar edilir. Her defasında da taze hazırlanır.