SAFRA KESESİ VE SİNDİRİM ŞİKAYETLERİNE KARŞI ENGİNAR - Doğru Din Turky -->
Doğru Din Turky Doğru Din Turky
test banner

Latest news

جاري التحميل ...

SAFRA KESESİ VE SİNDİRİM ŞİKAYETLERİNE KARŞI ENGİNAR

 Sindirim ve özellikle de safra şikayetlerine karşı enginar yapraklarından yapacağımız kürün ne denli etkili olduğunu hayretle gözlemleyebilirsiniz. Enginarın sadece içi değil yaprakları da insan sağlığı için çok faydalıdır.Pazardan aldığınız enginarın yapraklarını atmayınız .Bu yaprakları gölgede kurutarak ileri zamanlarda aynı amaçla kullanabilirsiniz. Bu yapraklar sağlığınız için çok faydalıdır.

 Enginar yapraklarından zaman zaman yapacağımız bir kaç günlük kür , hem sindirim sisteminizi düzene sokacak hem safra kanallarınızı ve safra kesenizi enfeksiyonlara karşı koruyacak hemde safra kesesi taşı oluşumundan önemli derecede önleyici rol oynayabilecektir.

 Küre gelecek olursak enginarın en dış yapraklarını bu amaçla kullanmayınız. En dış yapraklarının altında kalan tüm yaprakları bu amaçla kullanabilirsiniz.1 adet enginarın içerdiği yapraklar bir defalık kullanımı için yeterlidir ve bunu , yapacağınız kürün bir gün kullanımı için ölçü alabilirsiniz. Bu konuda sayısal bir değer vermek gerekirse , kür için bir defalık hazırlanan yaprakların toplam ağırlığı 10 gramı geçmemelidir. Ortalama olarak 6-7 gram kullanılması 1 defalık tüketim için normal ölçülüdür.

 1 adet orta boy enginarın tüm yaprakları 2 su bardağı dolusu kadar kaynamakta olan klorsuz suyun içine atılır ve kısık ateşte ağzı kapalı olarak 5 dakika haşlanır. Soğuduktan sonra süzülüp suyu içilebilir. Bu kür 1 ay müddetle haftada 2 veya 3 gün uygulanır ve daha sonra duruma göre zaman zaman haftada 1 defa tekrar edilir. Her defasında da taze hazırlanır.

Comments



If you like the content of our blog, we hope to stay in constant communication, just enter your email to subscribe to the blog's express mail to receive new blog updates, and you can send a message by clicking on the button next ...

إتصل بنا

About the site

author Doğru Din Turky  En büyük İslami çevrimiçi kütüphanedir. Islamway daha fazla sesli ders içerir, toplam okuyucu sayısı tüm makaleler için daha fazlasına ulaşan Islamway makaleleri içerir. Müminin hayatı İslami bir şekilde yaşamasına ve bununla başarıya ulaşmasına yardım edebilecek ilk ve en önemli şey Allah'a inanmaktır.

Learn more ←

Blog visitors

Blog stats

All Copyrights Reserved

Doğru Din Turky

2019