SIRAT KÖPRÜSÜNDE DUA - Doğru Din Turky -->
Doğru Din Turky Doğru Din Turky
test banner

Latest news

جاري التحميل ...

SIRAT KÖPRÜSÜNDE DUA

                        '' Rabbena etmim lena nurana vağfirlena inneke ala külli şey'in kadir. ''

Manası : '' Ey Rabbimiz ! Nurumuzu tamamla , bizi bağışla , gerçek ki , sen her şeye kadirsin . ''



  İzah ve açıklama : Bu dua , kıldan ince , kılıçtan keskin olan Sırat köprüsünden , geçerken , müminlerin nurlar sağında ve önlerinde yürürken müminler : '' Ey Rabbimiz ! Nurumuz tamamla , bizi bağışla , Sen her şeye kadirsin '' diyerek nurlarının artmasını ve Cennetteki yerlerine kavuşmayı , altından ırmaklar akan Cennet köşklerine yerleşmeyi diliyorlar.

 Bu dualar , Kur'an-Kerim'deki dualar olup bizlere öğretilmektedir. Allah mümin kullarına her vesiyle ile bağışlamak hususunda ilham etmekte onların gönlünü bu bağışlanma ümidini sokmaktadır . Her duada , Rabbim , beni bağışla ve merhamet et , acı , esirge denmektedir.

 Şu halde , her mümin , Cenab-ı Hakkın , mağfiretine ve merhametine kavuşmaya ekmek ve sudan daha muhtaçtır.

 En değerli dua , Kur'an -ı Kerim'deki bizlere öğretilmek için bildirilen dualardır. Sonra Hz. Peygamberin öğretmek için söylediği hadislerdeki dualardır.Bu dualar , mana itibariyle en zengin , en faydalı dualardır. Kendimize bu dualardan seçtiğimiz dua ile dua etmeliyiz.

 Allah'ın kuvvet ve kudret sahibi olduğunu , her şeyin yaratanı olduğunu da devamlı O'na hamdederek öğmelidir. Dünyada kullarına gerçekten yardımcı ondan başka yoktur. Gerçek dost , gerçek yardımcı, gerçek koruyucu Allah'tır.

Comments



If you like the content of our blog, we hope to stay in constant communication, just enter your email to subscribe to the blog's express mail to receive new blog updates, and you can send a message by clicking on the button next ...

إتصل بنا

About the site

author Doğru Din Turky  En büyük İslami çevrimiçi kütüphanedir. Islamway daha fazla sesli ders içerir, toplam okuyucu sayısı tüm makaleler için daha fazlasına ulaşan Islamway makaleleri içerir. Müminin hayatı İslami bir şekilde yaşamasına ve bununla başarıya ulaşmasına yardım edebilecek ilk ve en önemli şey Allah'a inanmaktır.

Learn more ←

Blog visitors

Blog stats

All Copyrights Reserved

Doğru Din Turky

2019