SUYUN İNSAN SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMİ - Doğru Din Turky -->
Doğru Din Turky Doğru Din Turky
test banner

Latest news

جاري التحميل ...

SUYUN İNSAN SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMİ

 Su hakkında yazmak istediklerimi ayrı bir başlık altında toplamayı uygun buldum . Çünkü su insan sağlığı ve metabolizması için öylesine önemlidir ki , yerini hiç bir içecek dolduramaz .Suyun önemini daha iyi vurgulayabilmek için ben ona '' Beyaz Kan '' diyorum. İnsanın yemek yemeden bir kaç hafta yaşaması mümkündür. Ancak , su içmeden ancak bir kaç gün yaşayabilir.Oysa Anadolu'nun bazı yörelerinde bebekler su demedikçe su vermezler , Allah'ım , ne büyük bir cehalet ve batıl inanç . Kısacası , bu bir Vahşet !

 Yapılan araştırmalar , kadınların erkeklere göre daha az su tükettiklerini göstermiştir. Halbuki bayanlar ciltteki karışıkların oluşumunda ve artmasının arkasında az su içmenin yattığını bilselerdi su içimine mutlaka daha fazla önem verirlerdi.Yeterli oranda su içenlerde yaşlanma daha yavaştır.Cildin sade ve canlı görünmesinde , vücudun ihtiyacı olan yeterli suyun alınması çok önemlidir. Günde en az bir buçuk litre su içmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz.Sadece susayınca su içilir diye bir kural yoktur. İster susayınız ister susamayınız ,gün boyu bir buçuk litre su içmeyi ihmal etmeyiniz.Hele gece yatağa giderken içeceğiniz bir bardak suyun hikmeti saymakla bitmez.

 Değerli okuyucu , susuzluğunuzu sadece ve sadece suyla gideriniz . Suyun yerini hiç bir şey dolduramaz . Bazı insanlar , susuzluklarını daha sağlıklıdır diye düşünerek bitkisel çay veya taze sıkılmış meyve sularıyla gidermeye çalışırlar . Bu yanlış bir uygulamadır . Vücudunuzu meyve suyuyla yıkıyabilir misiniz ? Öyleyse susadığınızda da susuzluğunuzu sadece ve sadece suyla gideriniz.

 Su Hayattır , Su Sağlıktır. Yerini hiçbir şey dolduramaz . Sağlıklı yaşamın ve sağlığımızı korumanın ve de hastalıklara karşı dirençli olabilmenin temelinde su içmek yatar. Vücudumuzun ihtiyacı olan oksijeni bir tek havadan değil sudan da almaktayız . Hücrelerimiz tıpkı bir elektrliz reaksiyonunda olduğu gibi suyun moleküler yapısında bulunan oksijeni de kullanmaktadır. Bu bağlamda suyun vazgeçilmezliği daha da artmaktadır.Amerikan toplumunun  %60 ' a yakını obezdir çünkü su içme gelenekleri yoktur. Kola eşittir Amerika . Tek bir su bardağı dolusu kolada en az 8 tane kesme şeker olduğunu biliyor muydunuz ? Belki şuan Ama kola o kadar çok tatlı değil ki diyorsunuzdur. Kolanın içeriğinde bulunan bir madde o kadar acıdır ki , bu acılığı ortadan kaldırmak için çok fazla şeker ilavesine ihtiyaç duyulur . Bu acı madde , kolanın esas tadını ona kazandıran maddedir.

 Değerli okuyucu ,dünyamızdaki tüm suların % 98'i tuzlu sudur . Geriye kalan %2'nin , %97'si donmuş halde bulunmaktadır . Bize ancak %2'nin %3'ü içebileceğimiz ve kullanabileceğimiz su olarak geriye kalmaktadır . Bu da içtiğimiz suyun hiç de söylendiği gibi bol olmadığını , daha doğrusu onun ne kadar az olduğunu göstermektedir.

 İnsanoğlu gün geçtikçe artan bir hızla çevreyi kirletmekte ve su kaynaklarımızın kirlenmesine neden olmaktadır. Unutmayınız ki ,bu tabiata verilen bir cezadır. Tabiata verilen her ceza insanın kendisine geri döner. Eğer tabiatı cezalandırırsanız tabiat da sizi cezalandırır. Eğer kullandığımız bir pili toprağa atarsanız , zamanla pilin içerdiği zehirli ağır metaller yağmurların da yardımıyla kaynak sularına karışır ve yemek masanızın üzerinde içilmek için bekleyen bir bardaktaki suyun içerisinde tekrar size geri döner . Dolasıyla , çevremizi kirletmeye bir son vermeli ve yaptıklarımızın bedelini çocuklarımızın da ödemesine engel olmalıyız .

Comments



If you like the content of our blog, we hope to stay in constant communication, just enter your email to subscribe to the blog's express mail to receive new blog updates, and you can send a message by clicking on the button next ...

إتصل بنا

About the site

author Doğru Din Turky  En büyük İslami çevrimiçi kütüphanedir. Islamway daha fazla sesli ders içerir, toplam okuyucu sayısı tüm makaleler için daha fazlasına ulaşan Islamway makaleleri içerir. Müminin hayatı İslami bir şekilde yaşamasına ve bununla başarıya ulaşmasına yardım edebilecek ilk ve en önemli şey Allah'a inanmaktır.

Learn more ←

Blog visitors

Blog stats

All Copyrights Reserved

Doğru Din Turky

2019