DEPRESYON İÇİN ŞİFALI BİTKİLER - Doğru Din Turky -->
Doğru Din Turky Doğru Din Turky
test banner

Latest news

جاري التحميل ...

DEPRESYON İÇİN ŞİFALI BİTKİLER

Herkesin zaman zaman efkarlandığını söylemeye gerek yok. Bununla birlikte, depresyon şiddetini hiçbir şekilde yitirmeyen ciddi bir bozukluktur. Eğer depresyon haliniz sürekli ise tedavisi için bir doktora başvurmanız gerekir. Bu arada, size yararı olacak bazı bitkiler de mevcuttur. 

Meyan kökü: Meyan kökünden daha fazla antidepresan bileşikler içeren bir başka bitki daha yok, fakat meyan kökünün sarı kantaron gibi antidepresan olarak kullanıldığı bir halk hikayesi de duymadım. Meyan kökünün içerdiği bileşiklerden en az 8 tanesi, güçlü antidepresan özellikler gösteren MAO inhibitörlerindendir.

Sarı kantaron: Bu bitkinin, kurudukça kırmızı bir renk alan, yıldız şeklindeki sarı çıçeklerinin görüntüsü bile depresyondaki bir insanın kendisini iyi hissetmesine yeterlidir. Bu bitki anksiyete ve  depresyon tedavisinde kullanıldığına dair çok sayıda araştırma bulunmaktadır.

Zencefil: Sıra dışı lezzetinin yanı sıra, zencefili antidepresan olarak kullandığımız diğer bitkilerle birlikte almanız için birçok neden vardır. 

Semiz otu: Birçok kişi, depresyondaysanız semiz otu yiyin der ve yalnızca yemek bile eğer doğru şeyleri yiyorsanız derman olabilir. Magnezyum ve potasyum mineraller içeren besinlerin antidepresan etkileri olduğu bilinmektedir.

Biberiye: Biberiye yağı aromaterapistlerin depresyon tedavisinde kullandıkları en önemli malzemelerden bir tanesidir. 

Ginko: Yapılan araştırmalarda, ginkonun depresyon hastaları üzerinde, özellikle de yaşlılıktan dolayı beyne kan gidişinin azaldığı vakalarda yararlı olduğu gözlenmiştir.

Sibirya Ginsengi: Laboratuvar hayvanları ile  yapılan araştırmalar, sibirya ginsenginin bir MAO inhibitörü gibi işlev gördüğünü göstermiştir. Bitki depresyon hastalarında rahatlatıcı etkiler göstermektedir.

B vitamini açısından zengin besinler: Sinir taşıyıcılar, yani sinirler tarafından aralarında haberleşme ve görevlerine uygun bir şekilde yerine getirmek için kullanılan kimyasallar, depresyonda çok önemli bir rol oynarlar. Yani folat benekli fasulye, kuru fasulye, kuşkonmaz, ıspanak, brokoli, bamya ve brüksel lahanası gibi sebzelerde bolca bulunur. Yapılan bir araştırmada; B6 vitamini ve fenilalanin takviyeleri verilen ileri derecede depresyon hastalarının %75 inde, oldukça hızlı bir iyileşme görülmüştür. Bu bitkiler ayçiçeği, kuru fasulye, su teresi ve soya fasulyesidir.

Comments



If you like the content of our blog, we hope to stay in constant communication, just enter your email to subscribe to the blog's express mail to receive new blog updates, and you can send a message by clicking on the button next ...

إتصل بنا

About the site

author Doğru Din Turky  En büyük İslami çevrimiçi kütüphanedir. Islamway daha fazla sesli ders içerir, toplam okuyucu sayısı tüm makaleler için daha fazlasına ulaşan Islamway makaleleri içerir. Müminin hayatı İslami bir şekilde yaşamasına ve bununla başarıya ulaşmasına yardım edebilecek ilk ve en önemli şey Allah'a inanmaktır.

Learn more ←

Blog visitors

Blog stats

All Copyrights Reserved

Doğru Din Turky

2019