DİLEKLERİN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN DUA - Doğru Din Turky -->
Doğru Din Turky Doğru Din Turky
test banner

Latest news

جاري التحميل ...

DİLEKLERİN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN DUA



Tabarâni'nin hasen senedle rivayet ettiği Hadis-i Şerif'de Sevgili Peygamber Efendimiz şöyle buyurmuşlardır.

'' Her kim , sabah ve akşamlayınca şu kelimelerle dua ederse, Cenab-ı hak , o kulunun her ne dileği varsa verir. ''

'' Allâhümme ! Ente halakteni ve ente tehdini ve ente tut'imüni ve ente tüskini ve ente tümitüni ve ente tuhyini . '' 

Manası : Allah'ım ! Beni sen yarattın . Ben sen doğru yola iletirsin . Beni sen doyurursun. Benim susuzluğumu sen giderirsin . Beni Sen öldürür ve diriltirsin. ''

Ey dost bu mübarek kelimelerle Cenâb-ı Hakk'a dua ve niyazda bulunursan , Cenâb-ı Hak ,senin dua ve dileklerini kabul eder . Bu müjdeyi Hz. Peygamber efendimiz vermektedir.

Ne güzel bir dua değil mi ? Bizi ve her şeyi yaratan Allahü Teâlâ . Bizi doğru yola hidayet eden , yedirip doyuran , içirip susuzluğumuzu gideren O'dur . Bizi öldüren ve öldükten sonra diriltecek olan yine Cenab-ı Allah'tır.

Bir kulun bu güzel cümlelerle dua edip Cenab-ı Allah'a niyazda bulunması elbette Allah'ın hoşuna gider ve şuurla dilek ve istekle bulunan kulunun bütün dilek ve arzularını kabul buyurur. 

Bir kul için en büyük nimet , yemek içmektir ki , maddi hayatının devamı için gereklidir. Allah yedirmese yiyemez. Bir de yediğini içtiği çıkarmazsa , yeme, içme onun için helâkına sebep olur . İşte bunları düşünmekte ibadettir.

Comments



If you like the content of our blog, we hope to stay in constant communication, just enter your email to subscribe to the blog's express mail to receive new blog updates, and you can send a message by clicking on the button next ...

إتصل بنا

About the site

author Doğru Din Turky  En büyük İslami çevrimiçi kütüphanedir. Islamway daha fazla sesli ders içerir, toplam okuyucu sayısı tüm makaleler için daha fazlasına ulaşan Islamway makaleleri içerir. Müminin hayatı İslami bir şekilde yaşamasına ve bununla başarıya ulaşmasına yardım edebilecek ilk ve en önemli şey Allah'a inanmaktır.

Learn more ←

Blog visitors

Blog stats

All Copyrights Reserved

Doğru Din Turky

2019