ÜÇ AYLARIN FAZİLETİ - Doğru Din Turky -->
Doğru Din Turky Doğru Din Turky
test banner

Latest news

جاري التحميل ...

ÜÇ AYLARIN FAZİLETİ


Ey cennet yolunun yolcusu Müslüman kardeşim ! Ey Allah diyen mümin kardeş ! 

Allâhü Teâlâ , mümin Müslüman kullarını affetmek için sebebler , bahâneler , aylar , günler mevsimler , geceler , saatler halk etmiş ( yaratmıştır ) . 

Allâhü Teâlâ , bazı günleri bazı günlerden üstün ve faziletli kılmış. Bazı geceleri bazı gecelerden daha değerli yaratmıştır. Bütün bu hikmet ve incelik gizli durumları biz kullarının menfaatlanmaları için yapmıştır.

Cenâb-ı Hak , Zümer süresinde şöyle buyurmaktadır :

'' Ey Resulüm! Ey sevgili Habibim ! benim tarafımdan ümmetine de ki , ey günah işlemekle nefislerine karşı israfta bulunan kullarım ! Allah'ım rahmetinden ümidi kesmeyiniz.

Çünkü Allâhü Teâlâ , şirk ve küfürden başka , dilediği kullarından bütün günahları bağışlar . Çünkü O gafür'dur çok bağışlayıcıdır , Rahîmdir. ''

Ey Hak yolcusu ! En büyük israf ömür sermayesini boşa geçirmektir. İsraf , denince birkaç kuruş paranın boşa harcandığını sanma . Evet o da israftır. Ama asıl israf ömür sermayesini boşa harcamaktır .

İnsan boşa harcanan parayı belki kazanabilir. Fakat geçen ömrünün bir dakikasını binler yüz binler harcasa yine de geri alamaz .

Üç aylar Allâhü Teâlâ 'nın rahmet denizinin coştuğu mübarek günlerdir. Ömürlerini boşa geçirmiş kimseler kendilerine gelip bu rahmet günlerinden yararlanmalıdırlar. 

Bu rahmet günlerinden , faydalanmak isteyen akıllı Müslümanlar ,önce günahlarından tevbe etmelidir. Bırakmış , yapamamış olduğu ibadetlerini yapmaya koyulmalıdır. Bol bol dua ve zikirlerle meşgul olmalıdır. 

Bu mübarek üç aylara gelecek sene kimin yetişip kavuşacağı hakkında elde bir senet yoktur . Onun için bu kavuştuğumuz mübarek üç ayları ibadet ederek ihya etmeliyiz.

Comments



If you like the content of our blog, we hope to stay in constant communication, just enter your email to subscribe to the blog's express mail to receive new blog updates, and you can send a message by clicking on the button next ...

إتصل بنا

About the site

author Doğru Din Turky  En büyük İslami çevrimiçi kütüphanedir. Islamway daha fazla sesli ders içerir, toplam okuyucu sayısı tüm makaleler için daha fazlasına ulaşan Islamway makaleleri içerir. Müminin hayatı İslami bir şekilde yaşamasına ve bununla başarıya ulaşmasına yardım edebilecek ilk ve en önemli şey Allah'a inanmaktır.

Learn more ←

Blog visitors

Blog stats

All Copyrights Reserved

Doğru Din Turky

2019