HA MİM İLE BAŞLAYAN SÜRELERİN FAZİLETİ - Doğru Din Turky -->
Doğru Din Turky Doğru Din Turky
test banner

Latest news

جاري التحميل ...

HA MİM İLE BAŞLAYAN SÜRELERİN FAZİLETİ

Hâ-Mîm İle Başlayan 7 Surenin Fazileti Ha-Mim Surelerinin Faziletleri Kuran-ı Kerim’de “Ha-Mim” ile başlayan 7 sure vardır. Bu sureler: Mü’min (Gafir) Suresi, Fussilet Suresi, Şura Suresi, Zuhruf Suresi, Duhan Suresi, Casiye Suresi, Ahkaf Suresi. Bu sureleri okumanın fazileti hakkında bazı hadisi şerifler: Resulullah (Salallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Ha-mim ile başlayan sureler Cennet bahçelerinden bir bahçedir.” (Kynk.-1) Resulullah (Salallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Kuran-ın Ha-Mim ile başlayan sureleri yedidir. Cehennemin kapıları da yedidir. Her Ha-Mim,gelip cehennemin bir kapısına durur ve: ‘Ya Rabbi! bana inanıp iman etmiş ve beni okumuş, okumaya devam etmiş olan bu kulunu, (cehennemin) bu kapısından içeri sokma‘ diye yalvarır durur.”(Kynk.-2) Resulullah (Salallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Her şeyin bir özü vardır. Kuran’ın özü ise, “Hâ-mîm’lerdir.” Resulullah (Salallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Cennetin yüce makamlarına yükselmeyi arzu eden kimse ‘Hâ-Mîm’leri okusun’” Resulullah (Salallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Eğer düşman ansızın saldırırsa, (onlardan korkmayın ve) ve şöyle deyin:” ‘Hâ-mîm. Lâ Yünsarûn’ (Kynk.3) Abdullah İbn Mesud (r.anh) buyurdu ki: “Hâ-Mîm’ler Kuran-ı Kerimin Süsüdür.” Rivayet edildi ki: “Hâ-Mîm’lerin hepsini birden okuyup, bir kap içindeki suya üflenerek içilmesinde maddi ve manevi hastalıklara şifadır.” Dipnotlar Suyutî, Câmi’ussağir, 3/422, no.3852 Suyutî, Câmi’ussağir, 3/422, no.3853; Beyhakî, Şü’abül-İmân Tirmizi, Fedâilü’l-Kur’an, 1605 Birisinin sizi görmesini engellemek için Hâ mîm,Hâ mîm. ( ح- م) şeklinde sürekli zikredin ,sayı yok. Daha da açık söylemem gerekirse,diyelim ki bir yere gidiyorsunuz ama orada da sizi görmesinden çekindiğiniz birisi var,başlayın oraya giderken zikretmeye,yanyana geçerken bile başını diğer tarafa çevirdiğini ve sizi görmediğini farkedeceksiniz. Ben çok denedim,hepsinde de oldu,umarım Allahımın izniyle faydalanırsınız “Allah'ü teâlâ yedi Hâ mîm'leri bana Tevrât yerine; Elîf lâm râ'lardan Tâ sîn mîm'lere kadar olan sûreleri İncil yerine; Tâ sîn mim'ler ile Hâ mîm'ler ve Mufassal yani Hucurât'tan sonraki sûreler ile üstün kıldı benden önce hiç bir peygamber onları okumamıştır.”

Comments



If you like the content of our blog, we hope to stay in constant communication, just enter your email to subscribe to the blog's express mail to receive new blog updates, and you can send a message by clicking on the button next ...

إتصل بنا

About the site

author Doğru Din Turky  En büyük İslami çevrimiçi kütüphanedir. Islamway daha fazla sesli ders içerir, toplam okuyucu sayısı tüm makaleler için daha fazlasına ulaşan Islamway makaleleri içerir. Müminin hayatı İslami bir şekilde yaşamasına ve bununla başarıya ulaşmasına yardım edebilecek ilk ve en önemli şey Allah'a inanmaktır.

Learn more ←

Blog visitors

Blog stats

All Copyrights Reserved

Doğru Din Turky

2019