RAMAZANIN İLK GECESİ OKUNAN FETİH SÜRESİDİR - Doğru Din Turky -->
Doğru Din Turky Doğru Din Turky
test banner

Latest news

جاري التحميل ...

RAMAZANIN İLK GECESİ OKUNAN FETİH SÜRESİDİR

Peygamber Efendimiz(s.a.v.)buyuruyor ki,''Bir kimse sure-i feth'in tamamını ramazan ayının birinci gecesi baştan sona kadar okursa ve bu okuyuşu sırf ALLAH rızası için yaparsa,gelecek aynı güne kadar bir sene boyunca Cenabı Hakk o kulunu himayesine alır.'' Hadîs-i şerîflerde buyuruldu ki: “Fetih sûresini okuyan kimse, Hudeybiye ağacının altında bana bîât eden kimse gibi sevâb alır.” “Ramazanın birinci gecesi kim namazda, Fetih sûresini okursa, Allahü teâlâ o kimseyi bütün sene korur.” “Kim Fetih sûresini okursa, sanki Mekke'nin fethinde Resûlullah ile berâber bulunmuş gibidir.” “Bu gece bana bir sûre indirildi ki, o bana dünya ve içindekilerden daha sevimlidir. Bu sûre "İnnâ fetahnâ"dır.” İmâm-ı Sa'lebi buyurdu ki: "Sûre-i Feth'i okuyanların, meleklerin tesbîhlerinden ve zikirlerinden nasîbi vardır."

Comments



If you like the content of our blog, we hope to stay in constant communication, just enter your email to subscribe to the blog's express mail to receive new blog updates, and you can send a message by clicking on the button next ...

إتصل بنا

About the site

author Doğru Din Turky  En büyük İslami çevrimiçi kütüphanedir. Islamway daha fazla sesli ders içerir, toplam okuyucu sayısı tüm makaleler için daha fazlasına ulaşan Islamway makaleleri içerir. Müminin hayatı İslami bir şekilde yaşamasına ve bununla başarıya ulaşmasına yardım edebilecek ilk ve en önemli şey Allah'a inanmaktır.

Learn more ←

Blog visitors

Blog stats

All Copyrights Reserved

Doğru Din Turky

2019